Vrtlarija Valenta

Vrtlarija "Valenta"
O.P.G.Dario Valenta
10040 Zagreb / Croatia
Tel/Fax: +385 (1) 2946 284
Mob: +385(0)98 373 533
+385 (0)98 819 688
E- mail: info@valenta.hr

Vrtlarija Valenta

Vrtlarija "Valenta" bavi se proizvodnjom i prodajom sadnica ruža, presadnica povrća, rezanog cvijeća u stakleniku i na otvorenom (kala i ruža), balkonskog cvijeća, te proizvodnjom zemlje za cvijeće.

Ponuda kategorije

Sadnice ruža

Sadnice ruža

Preko 70 vrsta sadnica ruža vlastite proizvodnje: čajevke, penjačice, grmolike, polijante hibridi, floribunde, mini ruže, stablašice, pokrivke, engleske ruže i nostalgične ruže.

Prodaja sadnica ruža u konteinerima tijekom cijele godine , a sadnica ruža gologa korijena samo u jesen.

Kompletna ponuda sadnica ruža za 2021 godinu

RUŽE ČAJEVKE

RUŽE ČAJEVKE

Najraširenija grupa ruža, najviše sorti i boja, visine 80 do 120 cm. Cvatu od svibnja pa do prvih mrazeva, pogodne za rezanje cvjetova za vazu, sade se u grupama ili pojedinačno na razmak u prosjeku 40 x 40 cm.

RUŽE PENJAČICE

RUŽE PENJAČICE

Grupa ruža koja cvate cijele godine, mogu se saditi pojedinačno ali najviše pokažu kad se sade za pergolu ili za visoku cvijetnu ogradu ili pokrivanje zidova i slično.

POLIJANTE I FLORIBUNDE

POLIJANTE I FLORIBUNDE

U ovu grupu spadaju ruže koje obilno cvatu od sredine svibnja pa do prvih mrazeva. Visine su do 60 cm, cvijet je sitniji, više cvijetova na jednoj grani skupljenih u kiticu,

MINI RUŽE

MINI RUŽE

Grupa ruža niskog rasta, visine do 25-30 cm sa puno sitnih cvijetova koji neprekidno cvatu i prekrivaju cijelu biljku. Razmak sadnje 25 x 25 cm najviše 10-12 kom na m2 ,.moguča sadnja u tegle-lonce min. 30 cm promjera.

RUŽE STABLAŠICE

RUŽE STABLAŠICE

Grupa ruža koja zahtijeva posebu pažnju kod uzgoja jer se prvo uzgaja drvo visine 100 do 120 cm na koju se okuliraju određene sorte ruža.

RUŽE POKRIVKE

RUŽE POKRIVKE

Grupa ruža kojima samo ime kaže da su pogodne za pokrivanje tla na padinama, kamenim zidovima također rastu dobro i u žardinjerama na terasama i balkonima. Obično se sade 2 biljke na m2.

SADNICE RUŽA U KONTEJNERIMA

SADNICE RUŽA U KONTEJNERIMA

Veliki izbor sadnica ruža svih vrsta u konteinerima pogodnih za sadnju tijekom cijele godine pa i ljeti kada su u punoj cvatnji jer dovoljna količina zemlje i veličina konteinera omogučuje nesmetano presađivanje bez posebnog šoka za biljku.